Intrebari: Ca sa-ti placa de cineva trebuie neaparat sa cunosti in intregime persoana? Ce rost ar avea sa stii totul despre el, caci este mai interesant sa prelungesti momentul de necunoastere, momentele de surprindere.

Ce e societatea in ziua de astazi? La televizor rufele sunt spalate oricum in public, jignirile sunt in toi. Prietena mea sustine ca ar trebui sa-mi schimb unele chestii din caracter care sunt gaunoase in relatia mea cu societatea. Cine e societatea? Pana la urma este colectivul si cunostintele noastre.

Da este gresit sa faci o impresie proasta in prima faza, caci greu se mai schimba parerea, dar nu sa ajungi sa faci o experienta din asta, in fiecare zi sa nu fi tu sa fi alcineva doar din a incerca sa faci o parere, caci oamenii oricum critica, la fiecare pas fiecare din noi judeca pe cineva, oricat de bun sau mai putin bun ar fi.

Eu sunt de parere ca nu conteaza asa mult ce pareri faci in “societate” daca cineva vrea sa te cunoasca mai bine cum e in cazul unei avansari va vedea oricum dincolo de ceea ce noi incercam sa fim. Gesurile egoiste care le facem oricum sunt descoperite. Si pana la urma atunci cand iti este greu societatea nu te ajuta, tu cazi la greu si viata si societatea isi vad de drumuri.

Si revenind la prima intrebare. Cred ca uneori curiozitatea se poate naste si doar pentru ca oamenii arunca cuvintele care sa starneasca curiozitatea, asa am partit eu. Am zis imi place, dar prietena mea a zis nu! Cum sa-ti placa cand nu-l cunosti? Pai simplu, cele cateva minute de vorba au fost precum dintr-un film. Erau in doze scurte si imi ofereau o satisfactie sa-mi schimbe dispozitia.

Trecand peste, adoram laboratorul de anatomie mult criticat, m-am bucurat cand am primit nota 5 la colocviu sa pot intra in examen. Topaisem de fericire si iubeam si ploaia, adoram sunetul gol din laborator si ploaia. Am fugit prin ploaie pana la metrou, era ziua in care ma bucurasem cu adevarat de o nota. Ce a urmat dupa in aceasta zi a fost neplacut. Am simtit rusine, chiar am simtit rusine ca am luat 5 la un examen, nu era tocmai materia la care credeam ca m-as descurca mai mult. Biochimie este materia cu pricina si imi era rusine cand colega mea mi-a zis ca ea a luat 10. Eram dezamagita de mine si mi-am zis ca pot mai mult decat sa depasesc media unui milog. Dar stau si ma gandesc, tot stresul pricinui in ultimile zile care au dus la stari foarte nasoale, au rostul? Conteaza nota?

Advertisements