Tags

, ,


Am avut emotii mai rau ca atunci cand dadeam bacul, mai rau ca atunci cand ma duceam sa-mi ia sange.
Pe holuri, in sala “de asteptare” toti reciteau a mia oara subiectele dar eu simteam ca nu mai ingras porcu in ajun si nici ca imi mai aduc aminte. Toti care ieseau spuneau ca le-a picat anexele embrionale si fetale, pe care eu am adormit in ziua de dinaintea examenului.
Atata stres la un examen nu am mai avut si stresul de obicei se datoreaza cand nu reusesti sa inveti totul si ti-e frica sa nu iti pice exact ceea ce nu ai invatat, cum mi s-a intamplat mie la un alt examen.
Da, asa ca am platit sa pot da restanta inainte, sa repar lenea si neatentia din primul semestru a unei materii grele si nenrocite de 90 de subiecte.
Profesorul nostru (ceea ce apreciez la el, ca nu tine sa i se zica doctor ca altii) ne pregatea cele 90 de subiecte, impartite in 3 liste. Deci 3 subiecte, pe care trebuia pe toate sa le stii de 5, altfel picai examenul.
Am intrat in sala in care ceilalti fie ca nu stiau fie ca nu isi mai aduceau aminte se uitau disperati poate cineva le-a sufla vreo idee. Erau 7 persoane, iar eu trebuia sa completez cea de a 8 a. M-am asezat pe scaunul din fata lui si am inceput sa scomonesc un bilet roz in speranta ca imi va pica un subiect din ceea ce stiam eu. Nu pot sa zic decat ca am scormonit nu gluma in tavita aia, nu am luat nici un subiect de deasupra.
La primul subiect, parca aveam 3 pietre grele pe mine, cand am luat primul biletel roz, am simtit ca s-a luat o piatra de pe mine, una mica. La al 2 lea subiect speram sa nu pice ADN-ul si codul genetic, din care nu am mai avut putere sa invat. Mi s-a luat o piatra de pe inima cand am vazut ca mi-a picat un subiect pe care il stiam. Cel mai greu a fost al 3 lea subiect, mi-a picat ceva care stiam, nu total, dar am fost in stare sa scriu.
Am terminat de scris si stiam ca o sa iau, nu vroiam mai mult decat 5, eu care nu credeam ca o sa ma bucur la un 5 la examen. Dar am luat 6 si a fost prima mea restanta la care m-am bucurat chiar daca e o nota mica.
Nu am putut sa ma bucur in totalitate, caci colegele mele nu au luat, dar am fost bucuroasa si dupa o zi plina de stres si emotii am plecat acasa prin ploaie bucuroasa ca am scapat de prima mea restanta ca student.

Advertisements