Tags

Se zice ca banii nu aduc fericirea, cred ca se insela cine a zis-o. Pentru ca daca banii nu aduc fericirea lipsa lor pana la urma aduce nefericire, griji, stres, foamete, disperare, lacrimi…

Intreadevar daca cauti dragostea nu o gasesti in bani, dar cand bani ajung sa-ti ofere traiul de zi cu zi si lipsa lor aduce numai tristete, tinzi sa crezi ca da, ei de fapt aduc fericirea.

Cand eram eu mai mica am luat de la bibloteca o carte cu citate si ajunsesem la litera b, unde era un citat despre bani si zicea asa “banul ochiul dracului”.  Pana la urma cu bani multi nu e bine si fara ei e si mai rau. Banul a ajuns sa fie motivul a miilor sau milioanelor de certuri intre oameni, motivul crimelor, disperarilor, furturilor. Si cred ca  de vina e si tara in care traim, daca am fi avut un salariu cat de cat decent, sa putem sa ne platim si noi facturile si mancare si sa ne mai ramana si noua un strop de salariu unde l-am putea cheltui pentru propria satisfactie, cred ca ar fi oamenii mult mai multumiti.

Si nu ajungi sa bati la usi sa-ti iasa batrani chinuiti de boli cu pielea atarnata pe oase si haine zdrenteroase, numarand fiecare banut, dorindu-si sa moara sa scape de viata pe care o traieste si o accepta din cauza neputintei.

In loc sa ne orientam spre o tara cat mai civilizata si o economie bine structurata, ne indreptam spre o tara plina de hoti. Pana la urma banul a ajuns sa ne faca pe noi oamenii, ne cumparam haine  care ne ofera o eticheta invizibila: instarit sau sarac.

Pana la urma haina face pe om  si banul la fel.

Advertisements